Види каструль і їх застосування

04.10.2017

Каструля - це один з найважливіших елементів для приготування їжі, який ми використовуємо щодня. Складно не погодитися з тим, що чим вище якість використовуваного посуду, тим більше задоволення від приготування їжі. Щоб вибрати найкращий варіант для вашої кухні, ми підготували невеликий огляд видів каструль і їх характеристик.

Які види каструль бувають?

Згодом на полицях магазинів і кухнях багатьох домогосподарок накопичується рясна кількість різноманітних видів каструль, які за своїми структурними характеристиками підходять для приготування різних видів страв. Чи існує універсальний варіант, який підходить абсолютно під всі? Ми розглянемо 6 основних видів, розберемо їх переваги та недоліки і виберемо найбільш оптимальний варіант для вашої кухні.

  1. Емальована каструля. Ще пару десятків років назад такий варіант був абсолютно у всіх і його використовували для приготування всіх страв. Її особливістю виступає легкість, естетичність, в ній досить швидко закипає вода і в ній можна зберігати продукти в холодильнику, так як емаль не дає їм окислюватися. Недоліком виступає її крихкість і найменше пошкодження може спровокувати відкол частини емальованого покриття, який зробить каструлю непридатною для використання, так як відкритий метал буде віддавати їжі небезпечні для здоров'я людини солі;
  2. Алюмінієва. Одна з найбільш поширених через її легкості, ціни і здатності швидко нагріватися. Така каструля може змінювати смак їжі, так як алюміній легко реагує з кислотами і лугами, а ще цей матеріал легко піддається деформації, в результаті якої подібні вироби складно назвати довговічними;
  3. Чавунні каструлі - вірні помічники на кухні, які дозволяють готувати найсмачнішу їжу. Матеріал (чавун) є надійним, міцним, не боїться подряпин і пошкоджень і він має натуральне антипригарне покриття. Мінусами даної моделі виступає її велика вага і неможливість миття в посудомійки;
  4. Каструля з тефлоновим покриттям. Дозволяє готувати страви без використання масла. Ідеальний варіант, але матеріал вимагає дбайливого догляду, так як при наявності пошкоджень такий посуд буде виділяти в їжу небезпечні для здоров'я людини канцерогени. Середній термін служби, при відповідному догляді, тефлонового посуду - 1 рік;
  5. Жароміцна кераміка - цей варіант є одним з найбільш екологічних і безпечних в даному списку. Є відмінним варіантом, поки поверхня не пошкоджена, так як після цього за нею важче доглядати, їжа починає підгоряти, а жир вбирається в стінки і його практично неможливо вичистити. По своїй вазі вони практично ідентичні чавунним, що може доставити певний дискомфорт під час готування.
  6. Каструля з вогнетривкого скла - за своїми позитивних характеристик відповідає кераміці, не боїться падінь, перепадів температур, вона має естетичний зовнішній вигляд, завдяки якому її можна подавати до столу. Мабуть, такі варіації на даний момент є найбільш оптимальними для приготування будь-яких страв.

Купити каструлю в Харкові

Придбати каструлі в місті Харків ви можете в нашому інтернет-магазині, де представлений великий асортимент посуду на будь-який випадок від різних брендів, що встигли зарекомендувати себе виключно з позитивного боку. Доставка всієї представленої продукції здійснюється по території України за допомогою транспортної компанії "Нова Пошта".

ua