Що потрібно знати про жароміцної посуду?

07.11.2018
Напевно кожна домогосподарка знає, що для приготування їжі в духовій печі обов'язково знадобиться тільки жароміцний посуд і ніяка інша. Але причини, чому для цих цілей не можна користуватися іншими видами скляного посуду, знають далеко не всі.

Сьогодні ми з вами розглянемо, що являє собою жароміцний посуд, як користуватися нею без побоювання для вашого здоров'я і якими перевагами вона володіє перед аналогами.

Що таке жароміцний посуд

Що таке жароміцний посуд, знає практично кожна домогосподарка. Ви напевно можете відрізнити жароміцні форми для випічки, каструлі та інший посуд вже тільки по одному її зовнішньому вигляду, але навряд чи ви серйозно замислювалися про її особливості.

Жароміцний матеріал, з якого виконується посуд для духовки, відрізняється від класичної кухонного посуду не тільки якістю, але і здатністю переносити високі перепади температури. На те, яку температуру витримує жароміцний посуд, безпосередній вплив надає матеріал, з якого вона виконана. В основному, цей показник коливається від +100 С до +300 С.

                                                    

За рахунок особливої ​​технології виробництва, жароміцні каструлі, сковорідки та інший посуд, може піддаватися тривалому впливу високих температур без нанесення їй пошкоджень. Крім жароміцності, такий посуд відрізняється високою стійкістю до ударів і механічних пошкоджень. Навіть при падінні з великої висоти, жароміцний посуд не деформується.

Вкрай важливо при виборі такого посуду звертати увагу на її виробника. Наприклад, всесвітньо відомий французький бренд Luminarc виробляє високоякісну посуд для духовок. Що використовується загартоване скло не тільки відрізняється своєю якістю, але і безпекою, екологічністю і досконалим зовнішнім виконанням.

Переваги жароміцної посуду

Асортимент жароміцної посуду досить широкий:

  • сковорідки;
  • форми для запікання;
  • жаровні;
  • каструлі;
  • гусятниці і т. п.

Крім духовок, такий жароміцний посуд може використовуватися і в мікрохвильових печах. Характеристики її матеріалу здатні протистояти мікрохвильового волокну і не піддаватися руйнувань, то характерно для класичного скла.

                                                        

Головна особливість такого посуду - здатність тривалий час зберігати тепло подібно чавунним виробам. Власне, цей фактор вважається одним з показових при приготуванні страв, які повинні подаватися на стіл гарячими.

Крім приготування, скляний посуд відмінно підходить для зберігання їжі. За рахунок того, що жаропрочное скло екологічно безпечне, воно може не вступати в хімічні реакції з їжею, бездоганно зберігаючи її смакові якості.

Основна перевага жароміцної посуду, яке цінується усіма господинями - це те, що ваше блюдо ніколи не підгорить. Можливо, це може статися, якщо ви невірно розрахуєте час готування. Але ніколи - через використання жароміцної посуду, якщо, звичайно, вона буде гідної якості.

Серед інших переваг такого посуду слід також відзначити:

Простота миття. Для очищення посуду від залишків їжі немає необхідності застосовувати серйозні абразивні засоби.
Привабливе зовнішнє виконання. З огляду на те, що жароміцний посуд в основному виконується зі скла, вона виглядає дуже стильно і привабливо.
Повною мірою насолодитися досконалістю такого посуду можна, якщо правильно підійти до питання її вибору. Саме від цього буде залежати якість і успіх ваших майбутніх страв.

Як правильно вибирати жароміцний посуд

Ми вже з'ясували, що таке жароміцний посуд, тому перейдемо до нескладних правил її вибору:

Огляд поверхні. Вона повинна бути абсолютно гладкою, без вад і відколів. Наявність бульбашок і вкраплень - знак браку. Помутніння також можуть вплинути на тривалість використання посуду.
Наявність спеціальної мітки. Вона повинна підтверджувати можливість застосування в печі жароміцної посуду, як користуватися нею і вказувати допустимий температурний максимум.
Купувати жароміцний посуд варто тільки у офіційних представників і в спеціалізованих магазинах. Місця за типом стихійних ринків ми рекомендуємо все обходити стороною.

ua