Як правильно вибрати кухонні ножі?

13.06.2017

З розвитком нових технологій, багато кухонь заповнилися численними комбайнами, завдання яким полегшили господарську рутину і витрачати мінімальний час на приготування їжі. Але навіть на самій сучасній кухні знайдеться хоча б один ніж для нарізання різноманітних смаколиків. Хтось бере перший-ліпший ніж і нарізає абсолютно всю їжу їм, а хтось бачить в даному приладі якесь мистецтво і з особливим трепетом підходить до їх вибору і ніколи в житті не наважитися різати хліб ножем для філе або навпаки. Сьогодні ми поговоримо про те, як правильно вибрати якісний ніж для своєї кухні і не пошкодувати про зроблений вибір.

Історично склалося так, що ножі завжди були чи не найбільш затребуваним знаряддям праці, так як він виконував безліч функцій і таким чином в одному невеликому приладі таївся багатофункціональний інструмент. З кожним десятиліттям вони удосконалювалися і якщо перші екземпляри були зроблені з каменю, то сучасні моделі складаються з міцною і зносостійкого стали (або сплавів різноманітних металів).

Особливості вибору ножів
Щоб вибрати дійсно гарний ніж, необхідно пам'ятати 5 простих правил:

  1. Матеріал виготовлення. Найкращі і якісні кухоні ножі робляться з нержавіючої сталі, в якій можуть бути різні домішки інших металів, що забезпечують міцність виробу і не дають йому бути сильно крихким;
  2. Заточка. При виборі ножа необхідно звертати увагу на ріжучу поверхню і то, чи знаходяться на ній будь-які відколи, нерівності або інші "шлюби", які в результаті не даватимуть інструменту якісно виконувати свої прямі функції. Вам варто відмовитися від подібного придбання і пошукати щось краще.
  3. На поверхні леза не повинно бути ніяких тріщин або ж інших нерівностей, тобто матеріал повинен бути абсолютно однорідним;
  4. Вартість виробу. Пам'ятайте, що ціна якісного ножа апріорі не може бути низькою. Якщо ви придбаєте дешевший варіант, то не варто очікувати від нього вкрай ефективної роботи і довговічності експлуатації.
  5. Рукоятка і її матеріал виготовлення.
  • Дерево - є міцним і не нагрівається, але через деякий час може тріскатися, стиратися або ж повністю втратить свій первісний вигляд через рясний контакту з водою;
  • Пластик - більш прийнятний варіант, але, як правило, полотно ножа (з пластиковими ручками) не доходить до самого кінця, в результаті чого дуже сильно розхитується і випадає;
  • Метал - найоптимальніший варіант, який є не просто шалено міцним, але і довговічним.

Якщо ви хочете придбати найкращі ножі в Харкові, тоді в нашому інтернет-магазині ви зможете знайти саме те, що так давно шукали.

ua