Яким має бути столовий посуд

22.10.2018
Кожна господиня рано чи пізно задається питанням, який столовий посуд вибрати для сервірування святкового і обіднього столу, для приготування страв, запікання і т. П. І тут кожен вже орієнтується на свої смакові і особисті переваги.

Для кого-то це предмет кухонного інвентарю повиннен бути сучасним, хтось цінує якість, а для кого-то важливо, щоб посуд в першу чергу була красива і вже потім вони починають думати про її функціональності і зручності.

Головне в цій справі - не перестаратися і не впадати в крайності. Якщо ж ви шукайте одночасно всі три параметри, то рекомендуємо звернути увагу на посуд Luminarc, який як раз таки і відрізняється цим від аналогів.

Як правильно вибрати столовий посуд

Якщо ви напевно ще не вирішили, якою повиннен бути столовий посуд на вашій кухні, рекомендуємо почати з самого простого - розділити для себе її за основними попередньо визначеними категоріями:

  • Використовувана під час готування. Тут важливим критерієм буде надійність, комфортабельність, ергономічність і зручність використання для вас.
  • Посуд для сервірування обідніх і святкових столів. Залежно від розміру і виду урочистості, кількість предметів і їх зовнішнє виконання і висунуті вимоги можуть змінюватися.

Незалежно від того, який ви вирішите вибрати столовий посуд - для готування або сервіровки - важливо, щоб він був безпечним для вашого здоров'я і здоров'я ваших близьких. Що стосується кількості, то посуду ніколи не повиннено бути надто багато. Це може змусити вас розгубитися у виборі, буде займати зайве вільне місце, яке ви могли б визначити для декорування кухні або інших корисних цілей.

Ще одне правило вибору - це місце, де купити набір столового посуду. Сучасний ринок буквально переповнений різноманітними пропозиціями столового посуду, її формами, видами, призначенням і дизайном. Тому купувати вироби необхідно тільки в перевірених точках і місцях. Не довіряйте невідомим брендам і маркам. Є ймовірність, що вони запропонують вам неякісний товар, який або прослужить вам короткий термін, або стане причиною отруєння організму хімічними випарами використовуваних при виробництві посуду матеріалів.

Оптимальна кількість столового посуду для сім'ї

Якщо розглядати середньостатистичну українську сім'ю, що складається з чотирьох осіб, а до вечері у вас зазвичай буває від 2-х до 4-х чоловік гостей, оптимальна кількість посуду в цифровому вигляді може виглядати наступним чином:

  • тарілки для перших і других страв, десертів і закусок - 8 штук;
  • столові прилади - 8 штук;
  • склянок, келихів, чашок для кави і чаю, а також чарки і стопки також повинні бути в кількості 6-8 штук.

Що стосується салатниць, супових тарілок, фруктових ваз, кошиків для хліба, салфетниц і графинів, то їх повинно бути не менше 1-2 штук. знову таки, тут вже все буде індивідуально в залежності від того, наскільки пишними бувають ваші застілля і як багато гостей ви звикли приймати у себе.

Досить часто домогосподарки, коли вирішують, яку столовий посуд вибрати, орієнтуються на можливість придбати її у вигляді набору і тут вже відштовхуються від кількості предметів в ньому, їх якості, відповідності іншим кухонного приладдя та дизайну кухні в цілому.

Приділяйте увагу і кольорам моделей, матеріалу, з якого вони будуть виготовлені і допустимої сферою їх застосування. Наприклад, далеко не кожна тарілка може бути використана для розігріву в мікрохвильовій печі. Точно також, як і не всяка каструля і ємність, призначені для СВЧ-печей, можуть бути використані для готування в духовій печі.

Ви самі визначаєте, який столовий посуд вибрати, але не забувайте, що при цьому ви будете нести відповідальність не тільки за себе, але і за свою сім'ю. Тому постарайтеся підійти до вибору максимально серйозно і відповідально.

ua