10.04.2019
У кожного з нас на кухні обов'язково є кілька ножів - для нарізування хліба, оброблення м'яса і той, який ми називаємо універсальним.
Але мало хто замислюється про те, що виробництво кухонних ножів набагато ширше і різноманітніше. Сьогодні такі столові прилади можуть впоратися з будь-яким з існуючих видів продуктів.
Нижче ми з вами розглянемо, для чого потрібний ніж з зубчиками, якою має бути довжина леза кухонного ножа для оброблення риби, м'яса або нарізки овочів, а також розглянемо класифікацію за призначенням, щоб ви могли правильно вибирати і використовувати їх.
Найпопулярніші і часто зустрічаються види ножів
Однією з показових характеристик даної продукції виступає гарантія якості, а забезпечити це можуть тільки надійні виробники, які представлені в каталозі компанії Люмінарк. Вона виробляє не тільки високоякісний посуд, але і готова запропонувати великий асортимент ножів. Перевірений бренд - один з головних критеріїв того, як вибирати ножі. Другий критерій - знайомство з видами кухонних ножів і їх назвами:
- Ніж шеф-кухаря - такі кухонні ножі в Харкові маст хев будь-якої кухні. Вони мають широке лезо, звужується догори, що дозволяє виробу швидко нарізати продукти. Зазвичай довжина становить від 15 до 30 см і використовується для будь-яких завдань на кухні.
- Універсальний - довжина клинка для кухонного ножа загального призначення варіюється від 10 до 18 см. Він може бути як прямий, так і звужується до гострого краю, зазвичай використовується для нарізки овочів і м'яса.
- Кістяний - ножі даного виду мають тонке лезо і невеликий розмір - до 17 см. Їм зручно обробляти м'ясо і рибу, відокремлювати їх від кісток, очищати і нарізати овочі.
- Хлібний - якщо ви подивіться на фото кухонного ножа для оброблення хліба, точно легко відрізните його від інших видів. Він може мати незвичайну форму, що звужується посередині і розширюється на кінці, а може бути виконаний як прямий ніж. Середня довжина - від 18 до 25 см і обов'язково наявність зубчиків на лезі.
- Клівер - ви можете купити кухонні ножі в Харкові даного типу для розрізання кісток і жорсткого м'яса. Широке і дуже досить товсте лезо дозволяє працювати з будь-якими, навіть самими твердими видами продуктів.
- Овочевий ніж - вони зазвичай мають лезо невеликого розміру, зручну рукоятку, гостро заточений кінчик і незамінні при чищенні овочів.
Заміна одного виду іншим
Насправді, широкий вибір моделей іноді має настільки незначні відмінності, що два ножа можуть повністю замінювати один одного. Відмінності між видами кухонних ножів і їх назвами зможе визначити хіба що справжній професіонал.
Тому рекомендуємо придбати наведені вище базові види ножів - їх цілком вистачить, щоб допомогти вам у реалізації навіть найоригінальніших ідей.