Погодьтеся, брудні скляні чайні набори можуть сильно зіпсувати загальне враження від застілля. Точно також, як і скляні столові сервізи або набори іншого посуду.
На жаль, покупка в Харкові продукції навіть такого бренду, як Люмінарк, який відрізняється бездоганною гарантією якості і великим асортиментом вибору, при неправильному догляді може втратити свої властивості. Через це вже через деякий час скло починає тьмяніти, можуть утворюватися відколи й неприємні розлущення. Тому дуже важливо знати, як зробити, щоб скляний посуд блищала і при цьому не нашкодити їй.
Все, що йде до і після миття
Догляд включає в себе 4 основних моменти: миття, сушіння, зберігання і застосування. На особливу увагу заслуговує процес миття, так як саме від цього залежить, як довго і наскільки якісно вам прослужать сервізи чайні або столові прилади Люмінарк. На ньому ми зупинимося трохи нижче.
Зараз же розглянемо основні секрети, які підкажуть, як надовго зберегти презентабельність зовнішнього вигляду скляного посуду:
Що стосується склянок, фужерів і чайних сервізів зі скла, то для них існують свої методи мийки та догляду.
Як правильно мити скляний посуд
Правила миття досить прості - досить ретельно видаляти з них залишки їжі і напоїв, промиваючи і споліскуючи посуд під теплою водою з використанням спеціальних миючих засобів. Зупинимося більш детально на тому, як очистити вапняний наліт на скляному посуді і не дати матеріалу потемніти.
Якщо ви вирішили порадувати себе і купити склянки зі скла, ознайомтеся з практичними способами їх миття:
Скляний посуд необхідно обполіскувати не менше 2-3 разів. Для першого разу в 1 літр води додайте нашатирний спирт не більше 2-х столових ложок або столовий оцет або кухонну сіль приблизно 2 чайні ложки. Ретельно змийте розчин і ще раз промийте столовий сервіз. Після цього дайте воді стекти, візьміть чистий рушник і насухо протріть всю скляну поверхню страви.
Догляду потребує будь-яка скляний посуд. Чим мити і як правильно очищати її від залишків їжі ми розглянули. Але пам'ятайте, що на цьому відхід не закінчується: він має на увазі дотримання правил зберігання та експлуатації.